Aardappel Creme Soep

Overheerlijke Hongaarse Aardappel creme soep met curry om de koude dagen door te komen. Kijk ook naar de variatie tip om deze soep extra lekker te maken.

Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 1 Ui
  • 700 gram aardappelen
  • 1 teen knoflook
  • halve limoen
  • 400 ml kookroom
  • 3 eetlepels olijfolie
  • halve eetlepel curry poeder
  • zout & peper
  • Bieslook voor garnering

Bereiden aardappel-creme soep

  1. Schil de aardappelen en snij deze in blokjes. Pel de ui en de knoflook en snij ze klein.
  2. Verhit de olijfolie in de grote hapjespan, braadpan of wok en bak de ui met de knoflook, zout en peper. Voeg na een minuut of 2-3 de blokjes aardappel en de curry poeder toe en bak deze kort mee.
  3. Voeg ongeveer 1,5 liter water toe en kook het geheel tot de aardappelen goed zacht zijn en mix met een blender tot een egaal geheel.
  4. Voeg het limoensap en de kookroom toe en meng dit door het geheel heen. Eventueel kunt u hier naar smaak nog wat zout en peper toevoegen.
  5. Snij de bieslook in stukjes. Serveer de soep met de bieslook bovenop.

Extra: variatie tip met pompoen

Mocht de smaak van de aardappel-creme soep te neutraal voor u zijn, dan kunt u het recept wat extra diepte geven door pompoen toe te voegen.

Snij circa 400gram pompoen in blokjes en bak deze kort met wat olie, zout en peper.

Roer voor het serveren de pompoen door de soep. Strooi net als bij het oorspronkelijke recept wat gesneden bieslook bovenop als garnering.

Samenvatting
recipe image
Naam
Aardappel Creme Soep
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Kook tijd
Totale tijd