Nu het buiten weer kouder begint te worden wordt het ook weer tijd voor een lekkere kom warme pompoensoep. In dit geval geven we de pompoensoep een extra twist door de iets pittigere Amerikaanse variant te maken. Pompoen komt immers oorspronkelijk uit Noord-Amerika.
Dit recept is voor 4 personen.
Ingrediënten
- 1 pompoen van 1kg (of 600 gram vruchtvlees)
- 50 gram boter
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 750 milliliter melk
- halve theelepel gemalen foelie
- geraspte nootmuskaat
- gemalen kruidnagel
- zout
- gemalen witte peper
Bereiden pompoensoep
- Schil de pompoen en haal de draden en pitten er uit. Snijd het vruchtvlees van de pompoen in stukjes.
- Verhit de boter in een pan. Voeg de stukjes pompoen toe en bak deze op half vuur. Strooi de suiker er overheen en laat deze oplossen. Giet, wanneer de suiker is opgelost, de melk over het mengsel.
- Breng het geheel op smaak met de gemalen foelie, de geraspte nootmuskaat, de gemalen kruidnagel, zout en witte peper. Niet te veel, u kunt later nog meer toevoegen mocht dat nodig zijn. Leg het deksel op de pan en breng het geheel langzaam aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten sudderen op laag vuur.
- Indien een gladde soep is gewenst kunt u de soep pureren in een blender of keukenmachine. Laat in beide gevallen de soep nog een tijdje zachtjes doorpruttelen en proef tussentijds of er nog extra specerijen nodig zijn.
Extra: variatie tip
Voeg maïskorrels van 3 tot 4 maïskolven, of 1 blik uitgelekte maïskorrels, toe aan de soep.
De maïs kan door de soep worden gepureerd of als hele korrels door doe soep worden geschept voor een extra bite.
Samenvatting
Naam
Amerikaanse pittige pompoensoep
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Kook tijd
Totale tijd
Gemiddelde rating
2 Review(s) Based on