Andijvie koken

Hoelang duurt het koken van andijvie? Ook al is andijvie een ietwat bittere groente, je kookt hem al in 7 minuten gaar. Andijvie wordt daarnaast natuurlijk vaak gebruikt in een andijvie stamppot. De andijvie kun je dan meekoken met de aardappelen of je kan deze nadat je de aardappelen hebt gepureerd rauw door de aardappelen meestampen. Andijvie wordt vaker rauw dan gekookt door de andijviestamppot gedaan. Varieer het eens en proef waar je voorkeur naar uitgaat. Hieronder gaat het verder over het koken van de andijvie.

Andijvie bereiden

Kies een mooie andijvie uit met verse mooie bladeren aan de buitenkant. Verwijder gekleurde of wat slappe bladeren als deze toch aan de andijvie zitten. Spoel de andijvie kort af onder de kraan. Pak een snijplank en een scherp mes en snijd de andijvie door tweeën. Lukt dit niet omdat de andijvie te groot is dan kun je de andijvie ook in drieën snijden. Snijd het binnenste witte gedeelte en de onderkant van de andijvie af en snijd vervolgens de andijvie in mooie reepjes van een paar centimeter. Gooi alle gesneden andijvie in een vergiet om eventuele restjes zand weg te spoelen. Omdat de bladeren van de andijvie tegen elkaar aan zitten aan de krop kan er gemakkelijk zand tussen de bladeren blijven zitten wat je er nu makkelijk vanaf spoelt.

De andijvie koken

Zet nu een grote pan met water op het vuur. Voeg er wat zout aan toe en breng het water in de pan aan de kook. Voeg als het water kookt, de gesneden en gewassen andijvie aan het water toe. Roer even door de pan om te kijken of alle andijvie goed onder water komt te staan. Kook vervolgens de andijvie in 7 tot 10 minuten gaar. Giet het water uit de pan en de andijvie is klaar.

Samenvatting
recipe image
Naam
Andijvie koken
Gepubliceerd op
Kook tijd
Gemiddelde rating
31star1star1stargraygray Based on 10 Review(s)