Artisjokken koken

Gekookte artisjokken is een heerlijke groente om zo te serveren. Ze zien er mooi uit als roosjes en je kunt ze blad voor blad eten als je hier de voorkeur aan geeft. Artisjokken zien er vaak al snel culinair uit en ze smaken verrukkelijk. Artisjokken zijn dan ook eetbare bloemknoppen net als bijvoorbeeld de broccoli, de bloem is van de broccoliplant. Artisjokken kook je in ongeveer 20 minuten gaar. Hoe zachter je de artisjok wilt, hoe langer je ze laat koken. Proef na 20 minuten hoe je ze vindt smaken en voeg hier voor wat meer zachtheid eventueel wat minuten aan kooktijd aan toe.

Artisjokken bereiden

Kies een stevige, fris uitziende en glanzende artisjok uit bij de winkel. Let erop dat de blaadjes nog mooi op elkaar gevouwen zijn. Is dit niet het geval dan is deze te laat geoogst en is de artisjok minder lekker klaar te maken.

Was de artisjok vervolgens goed onder de kraan schoon. Is dit eenmaal gedaan dan kun je de artisjok gaan klaarmaken. Artisjokken kun je in hun geheel opeten. Je kunt er ook voor kiezen enkel het artisjokken-hart klaar te maken. Koop je kant-en-klare artisjokken in blik dan is dit vaak wat je ziet, het artisjokken hart.

Voor het bereiden van de hele artisjok snijdt je de steel net wat onder de bloem af. Schil deze zodat je ook deze mee kan eten met de artisjok. Haal wat buitenste bladeren weg en de artisjok is klaar om te koken.

Kooktijd artisjokken

Doe de artisjokken in een pan met kokend water en een snufje zout. Laat de artisjokken 20 minuten koken en haal dan een artisjok uit te pan om te kijken of je tevreden bent. Als je voor het eerst artisjokken eet kan het lekkerder zijn om ze wat zachter en dus langer te koken. Dan kun je wennen aan de smaak. Eet smakelijk.

Samenvatting
recipe image
Naam
Artisjokken koken
Gepubliceerd op
Kook tijd
Gemiddelde rating
41star1star1star1stargray Based on 9 Review(s)