Aubergine koken

Deze mooie paarse vrucht wordt vaak gebruikt in mediterrane recepten maar kan ook toegevoegd worden aan een oer Hollandse stamppot. De aubergine kun je het makkelijkst buiten de koelkast bewaren in een donker keukenkastje. De ideale temperatuur om deze vrucht te bewaren ligt rond de 16 graden. Een perfecte aubergine kun je licht indrukken. De aubergine wordt vanaf februari tot november in kassen in Nederland verbouwt maar is desondanks het hele jaar te verkrijgen in de supermarkt.

Aubergine snijden

Voordat je aan het snijden van deze groente begint was je hem zorgvuldig onder de kraan. Snijdt vervolgens het groene kroontje van de vrucht af. Je kunt eventueel ook het kontje van de aubergine af snijden maar dit is geen vereiste. De aubergine kan een vrij pittige schil hebben waardoor je het beste een goed en scherp keukenmesje kan gebruiken om deze vrucht aan te snijden. Snijdt de aubergine vervolgens in stukjes naar eigen voorkeur. Je kunt de aubergine in plakken snijden, in partjes of in stukken. Er kan na het snijden van de aubergine wat vocht uit de aubergine komen. Dit is het zweten van de aubergine, dit is niet erg en hoort bij deze vrucht.

Aubergine koken

Om de aubergine te koken zet je een pan met ruim kokend water op. Voeg hier een snufje zout aan toe. Je kunt er bij de aubergine ook voor kiezen om wat extra zout aan de pan toe te voegen voor extra smaak. De aubergine is een wat waterige vrucht zoals je kon zien bij het snijden en vervolgens zweten van de vrucht en een extra beetje zout kan bij het koken van aubergine erg lekker zijn. Doe vervolgens de stukken aubergine bij het water in de pan en laat het ongeveer 5 minuten koken voor beetgare gekookte aubergine. Kook de aubergine iets langer bij grotere stukken.

Samenvatting
recipe image
Naam
Aubergine koken
Gepubliceerd op
Kook tijd
Gemiddelde rating
21star1stargraygraygray Based on 4 Review(s)