Bami koken

Hoelang moet je bami koken? Bami wordt ook wel geschreven als bahmi of bamie en kook je in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar. Bami koken lijkt wel wat op het koken van mie en heeft veel overeenkomsten. Kijk altijd even op de verpakking van de bami die je hebt gekocht wat daarop staat qua aangeraden kooktijd. Vervolgens kun je het volgende aanhouden voor het koken van bami. Als je bami een tweede keer opwarmt of mee wokt in een pan nadat je het eerst of eerder hebt gekookt dan wordt het bami goreng genoemd. Goreng betekent namelijk koken.

Hoe en hoe lang je bami kookt

Zet een pan met genoeg water op het vuur. Breng dit geheel aan de kook met een snufje zout. Als het water kookt, voeg je de hoeveelheid bami die je nodig hebt toe aan het water. Laat de bami nu koken voor ongeveer 10-15 minuten. Roer een keer door de pan heen zodat alle bami goed los van elkaar komt en aan alle kanten wordt gekookt. Zorg er ook voor dat alle bami onder water blijft tijdens het koken. Is de tijd verstreken, giet dan het water af. Je kunt ook de hele pan inhoud door een vergiet gooien zodat alleen de bami overblijft in het vergiet.

Bami en plakken

Spoel de bami kort af met koud water om het plakken van de bami tegen te gaan. Je kunt de bami ook terugdoen in de pan en er een scheutje olijfolie doorheen roeren. De bami blijft makkelijker warm in de nog hete pan en door het toevoegen van een scheutje olijfolie zal de bami niet gaan plakken. Je kunt de bami ook meteen door een saus roeren, zo blijft de bami ook mooier en minder plakkerig. Je bami is nu klaar en kan vervolgens geserveerd worden. Eet smakelijk.

Samenvatting
recipe image
Naam
Bami koken
Gepubliceerd op
Kook tijd
Gemiddelde rating
41star1star1star1stargray Based on 7 Review(s)