Boerenkool koken

Boerenkool koken

Boerenkool koken is heel makkelijk. Vaak word boerenkool met aardappel gegeten als stamppot, stamppot boerenkool maar je kunt boerenkool bijvoorbeeld ook kort even wokken. Boerenkool is echt een wintergroente die bij koud weer extra lekker lijkt te smaken. Bij boerenkool moet altijd even de vorst overheen zijn geweest, dit smaakt het lekkerste. In de winter is dat vaak al het geval geweest als je het koopt maar je kunt ook de zak voorgesneden boerenkool een nacht in de vriezer leggen.

Hoelang boerenkool koken

Boerenkool moet je ongeveer 30 minuten koken als je boerenkool stamppot er van gaat maken. Na 30 minuten is de boerenkool goed zacht geworden en dat is in een stamppot het lekkerste.

Hoe kook je boerenkool

Boerenkool is het lekkerste als het minimaal een nacht in de vriezer heeft gelegen. Koop je een zak voorgesneden en gewassen boerenkool, leg deze dan eerst een nacht in de vriezer. Zet dan de bevroren boerenkool met een klein laagje en wat zout op het vuur met de deksel op de pan. Breng dan de boerenkool aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat zachtjes aan de kook voor 30 minuten.

Stamppot boerenkool

Wil je stamppot boerenkool maken dan kun je de boerenkool zoals hierboven koken en de aardappelen apart gaar koken of doe de aardappelen na 10 minuten bij de boerenkool en breng dan de boerenkool samen boerenkool stamppotmet de aardappelen nogmaals aan de kook en laat dan 20-25 minuten koken tot de aardappelen ook gaar zijn. Gebruik ongeveer verhouding 1 op 2, dus 1 deel boerenkool en 2 delen aardappelen (500 gram boerenkool met 1 kg aardappelen)

Hoeveel boerenkool per persoon

Per persoon heb je ongeveer 200-250 gram schone boerenkool nodig, maak je stamppot boerenkool dan moet je uitgaan van ongeveer 450-500 gram stamppot per persoon.

Boerenkool wokken

Boerenkool hoef je niet alleen gekookt te eten, je kunt boerenkool ook heel goed wokken zodat je een knapperige boerenkool krijgt. De vieze geur van kool komt vaak door het lange koken, als je boerenkool wokt heb je daar geen last van.

Beter en nog gezonder groenten koken, dat kan! Check hier hoe!

Samenvatting
recipe image
Naam
Boerenkool koken
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Kook tijd
Totale tijd
Gemiddelde rating
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)