Bulgur koken

Hoe lang moet je bulgur koken? Bulgur wordt ook wel bulghur of boelgoer genoemd en kook je al in slechts 10 minuten gaar. Bulgur is een goed alternatief voor bijvoorbeeld aardappelen of rijst. Bijna alle gerechten waar je rijst bij kookt kun je ook vervangen door dit graanproduct. Bulgur kun je zowel koud als warm eten. Maak er bijvoorbeeld een keer een lekkere salade van. Ook als je dit graanproduct koud eet moet je de bulgur eerst gaarkoken dus voor zowel koude als warme gerechten met bulgur volgt hieronder de bereidingswijze.

Bulgur bereiden

Bulgur koop je kant-en-klaar in de supermarkt en vraagt van zichzelf niet veel bereiding. Wat je wel kunt doen is de bulgur in bouillon laten koken waardoor je een lekkere bouillon smaak aan de bulgur toevoegt. Dit graanproduct wordt ook weleens gekookt in bietensap voor een bietensmaak. Dit kun je dus ook doen in plaats van bouillon. Wat meteen aan geeft dat je de bulgur in allerlei smaken kunt laten koken omdat deze smaak zich toevoegt aan de bulgur zelf.

Hoe en hoelang je bulgur kookt

Nu het kookproces van de bulgur. Pak een pan en zet deze op het vuur. Voeg de gewenste hoeveelheid bulgur aan de pan toe. Voeg vervolgens water, met of zonder bouillon aan de pan toe. Gebruik 1,5 tot 2 keer zoveel water als bulgur. Als je de bulgur in water laat koken en je geen bouillon toevoegt voeg dan nog een snufje zout aan het water toe. Breng het geheel aan de kook en laat de bulgur voor ongeveer 10 minuten koken. Na 10 minuten is als het goed is al het water opgenomen door de bulgur of is het water verdampt. Je ziet nu een soort van kuiltjes in de bulgur. Zet het vuur uit en wacht ongeveer 5-10 minuten voordat je de bulgur doorroert en opschept. Eet smakelijk.

Samenvatting
recipe image
Naam
Bulgur koken
Gepubliceerd op
Kook tijd
Gemiddelde rating
31star1star1stargraygray Based on 31 Review(s)