Cassave koken

Cassave of maniok is een soort aardappel/wortel en de kooktijd is dan ook iets langer dan de gemiddelde groente. Het koken van Cassave duurt ongeveer 15-20 minuten afhankelijk van de grootte van de stukken die je hebt gesneden en de zachtheid die je graag hebt. Naast koken kun je eigenlijk van alles met deze voedzame vezelrijke wortel doen. Je kunt hem bakken, grillen, stomen en frituren. Rauw eten kun je deze wortel beter niet. Dit komt door het gif rijke blauwzuur wat zich in een van de cassavesoorten bevindt. De zoete variant kun je wel rauw eten maar let dus extra goed op welke variant je voor je neus hebt voor je eraan begint deze rauw te eten.

Cassave schillen

Cassave is een ietwat lastige wortel om te schillen. Je schilt deze namelijk door de schil er in de lengte van af te trekken met een mes. Dit doe je door de cassave eerst licht in te snijden onder de schil waarnaar je de schil kunt pakken en eraf kunt trekken. Nadat dit is gelukt, was je de cassave goed. Is dit eenmaal gedaan dan verwijder je vervolgens de houtige kern van de cassave voordat je deze verder in stukjes snijd.

Cassave snijden en koken

Is de cassave eenmaal geschild, gewassen en is de houtige en stevige kern verwijderd dan kun je de cassave zo snijden zoals je wilt. Hoe groter je de stukken van deze wortel af snijdt, hoe langer de kooktijd. Houd hier rekening mee. Snijdt je de cassave in gemiddeld grote stukken dan bedraag de kooktijd ongeveer 15 minuten. Zet een pan met ruim kokend water en een snufje zout op het vuur en voeg de cassave hier aan toe. Je kunt de cassave even in prikken om te kijken of deze klaar is. Glijdt de cassave van je vork af, dan is deze klaar om te serveren.

Samenvatting
recipe image
Naam
Cassave koken
Gepubliceerd op
Kook tijd
Gemiddelde rating
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)