Champignons koken

De champignon is een zeer populaire paddenstoel die veel wordt gegeten in Nederland. Er zijn verschillende varianten van de champignon makkelijk verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkt. Van de gewone witte champignon, de kastanjechampignon tot de portobello en reuzenchampignon. Kies welke jij er het smakelijkst uit vindt zien en voor welk gerecht je deze wilt gebruiken en geniet van deze heerlijke gezonde en goedkope paddenstoel.

Champignons koken

Champignons koken is niet moeilijk. De champignon is niet snel een groente die je kookt maar die wel degelijk lekker is om te koken. Champignons koken is dan ook een ware aanvulling op je gerechten. Aangezien de champignon bij het bakken makkelijk olie in zich opneemt, krijg je snel een extra smaak aan je champignons en vinden veel mensen deze smaakvol. Voor een frissere variatie op bakken is het koken van champignons dan ook perfect. Aangezien je bij koken geen olie gebruikt is het goed om dit op een andere manier te compenseren qua smaak door bijvoorbeeld een blokje bouillon aan het kookwater toe te voegen. De kooktijd varieert van tussen de 5 tot 10 minuten afhankelijk van hoe groot de champignons zijn en hoe klein je ze hebt gesneden.

De champignons bereiden

Champignons wil je liever niet meteen in de pan gooien. Champignons zijn vaak nog wat vies van de grond en dit wil je niet eten. Je kunt de grond er af wassen maar je kunt er ook voor kiezen een speciaal champignon borsteltje te gebruiken. Borstel de champignon dan goed schoon voor je deze snijdt. Het onderste stukje van de champignon kan je er af snijden en daarna kun je kiezen wat je met de champignon wilt doen. Snijd je ze in dunne plakjes of snijd je je ze bijvoorbeeld in partjes door de champignon in vieren te snijden. Champignons kunnen vooral als ze gekookt worden ook in hun geheel in de pan gegooid worden maar haal dan wel het onderste stukje stronk eraf en kook ze in 5 tot 10 minuten beetgaar.

Probeer naast normale champignons ook eens andere varianten te koken. Deze zijn vaak van nature al smaakvoller en dat is goed te proeven.

Samenvatting
recipe image
Naam
Champignons koken
Gepubliceerd op
Kook tijd
Gemiddelde rating
21star1stargraygraygray Based on 22 Review(s)