Chinese kool koken

Hoelang moet je Chinese kool koken? Al wordt er met deze kool vaak gewokt, het koken van deze kool kan ook erg lekker en smaakvol zijn. Chinese kool kook je in 7 tot 9 minuten gaar. Hierna kun je hem gemakkelijk serveren. Hoe zachter je de bladeren wilt hebben van de Chinese kool hoe langer je hem kookt. Ga er hier vooral van uit waarvoor je de kool gebruikt en nodig hebt.

Chinese kool bereiden

Kies een mooie Chinese kool uit in de supermarkt. Ga voor een jong en fris exemplaar met mooie bladeren aan de buitenkant. Was de kool en de buitenste bladeren af onder de kraan.
Snijd voor het koken van de kool de kool in de breedte in brede repen van ongeveer drie centimeter. Voor het koken van Chinese kool kun je wat bredere repen aanhouden dan wanneer je de kool gaat roerbakken. De Chinese kool kan je bijna in zijn geheel opsnijden. Het onderste deel kan je er eventueel afsnijden en de kern kan je weglaten. Maar ook de kern van de Chinese kool kun je eten. Dit is het jongste blad van de kool. Spoel na het snijden de gesneden koolbladeren kort af onder de kraan en de kool is klaar om gekookt te worden.

Het koken van de kool

Zet een pan op het vuur met een ruime laag water in de pan. Voeg aan het water een snufje zout toe en breng het water aan de kook. Als het water kookt, voeg je vervolgens de gesneden Chinese kool aan de pan toe. Zet een kookwekker op 7 minuten en haal na 7 minuten een stukje kool uit de pan om te proeven. Je kunt de tijd nu aanpassen naar eigen smaak. 7 tot 10 minuten kun je aanhouden. Giet vervolgens het water af en klaar is je Chinese kool.

Samenvatting
recipe image
Naam
Chinese kool koken
Gepubliceerd op
Kook tijd
Gemiddelde rating
0.51stargraygraygraygray Based on 5 Review(s)