Chinese Tomatensoep

Met deze chinese tomatensoep haalt u de aziatische keuken in een handomdraai bij uzelf in huis.

Dit recept is voor 2 personen.

Ingredienten

  • 1 kippenbout
  • 1 grote ui
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 3 roma tomaten
  • 25g mihoen
  • 1 lente ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 600ml water
  • 1 el chili olie
  • 0,5 el bloem
  • 0,5 el azijn
  • 2 tl suiker
  • 1 tl gemberpoeder
  • zout en peper

Bereiden Chinese tomatensoep

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Deel de kippenbout in twee stukken en snij het vel in met een mes.
  2. Verhit de olie in de soeppan. Bak de kip in ongeveer 3 minuten rondom aan.
  3. Zet een pan met kokend water op.
  4. Voeg de ui en knoflook toe en laat nog 2 minuten doorbakken.
  5. Snijd een kruisje in de tomaten en leg deze een minuutje in een pan met kokend water. Verwijder de velletjes van de tomaten en snijd de tomaten in stukjes.
  6. Verkruimel het blokje kippenbouillon en voeg 600ml kokend water toe. Laat het geheel voor 20 minuten op laag vuur trekken, voeg indien nodig wat extra water toe.
  7. Haal de kip uit de bouillon en laat deze afkoelen. Voeg de tomaat toe aan de hete bouillon.
  8. Voeg de tomatenpuree, de bloem en de gemberpoeder toe aan de bouillon en roer goed door. Laat deze 5 minuten meekoken in de bouillon.
  9. Haal de bouillon van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer. Mocht u een gladde soep wensen dan kunt u deze door een zeef halen om de laatste stukjes eruit te halen.
  10. Breng de bouillon op smaak met de suiker, azijn, zout en peper. Zet de pan terug op het vuur en warm weer op.
  11. Nu de kip is afgekoeld kunt u het vlees eraf halen.
  12. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen en giet deze af. Snijd de lente ui in lange dunne ringen.
  13. Verdeel de mihoen, kip en lente ui over 2 grote kommen en schenk de warme bouillon erover.

En genieten maar!

Samenvatting
recipe image
Naam
Chinese Tomatensoep
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Kook tijd
Totale tijd