Met deze chinese tomatensoep haalt u de aziatische keuken in een handomdraai bij uzelf in huis.
Dit recept is voor 2 personen.
Ingredienten
- 1 kippenbout
- 1 grote ui
- 1 blikje tomatenpuree
- 3 roma tomaten
- 25g mihoen
- 1 lente ui
- 1 teentje knoflook
- 1 blokje kippenbouillon
- 600ml water
- 1 el chili olie
- 0,5 el bloem
- 0,5 el azijn
- 2 tl suiker
- 1 tl gemberpoeder
- zout en peper
Bereiden Chinese tomatensoep
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Deel de kippenbout in twee stukken en snij het vel in met een mes.
- Verhit de olie in de soeppan. Bak de kip in ongeveer 3 minuten rondom aan.
- Zet een pan met kokend water op.
- Voeg de ui en knoflook toe en laat nog 2 minuten doorbakken.
- Snijd een kruisje in de tomaten en leg deze een minuutje in een pan met kokend water. Verwijder de velletjes van de tomaten en snijd de tomaten in stukjes.
- Verkruimel het blokje kippenbouillon en voeg 600ml kokend water toe. Laat het geheel voor 20 minuten op laag vuur trekken, voeg indien nodig wat extra water toe.
- Haal de kip uit de bouillon en laat deze afkoelen. Voeg de tomaat toe aan de hete bouillon.
- Voeg de tomatenpuree, de bloem en de gemberpoeder toe aan de bouillon en roer goed door. Laat deze 5 minuten meekoken in de bouillon.
- Haal de bouillon van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer. Mocht u een gladde soep wensen dan kunt u deze door een zeef halen om de laatste stukjes eruit te halen.
- Breng de bouillon op smaak met de suiker, azijn, zout en peper. Zet de pan terug op het vuur en warm weer op.
- Nu de kip is afgekoeld kunt u het vlees eraf halen.
- Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen en giet deze af. Snijd de lente ui in lange dunne ringen.
- Verdeel de mihoen, kip en lente ui over 2 grote kommen en schenk de warme bouillon erover.
En genieten maar!
Samenvatting
Naam
Chinese Tomatensoep
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Kook tijd
Totale tijd
Gemiddelde rating
3 Review(s) Based on