Courgette koken

Courgette koken gaat erg makkelijk en heel snel. Courgette wordt dan ook vaker mee gewokt in een recept dan gekookt maar courgette koken kan erg lekker zijn. Als je courgette kookt is deze minder olieachtig dan als je de courgette bakt of wokt en is deze toch zeer smaakvol. De courgette heeft een eigen unieke smaak. Koken van de courgette is in ongeveer 4 tot 5 minuten gepiept. Blijf bij het aanrecht als je courgette kookt en let goed op deze groente. Kook je de courgette te lang dan wordt deze te zacht en zie je de courgette bijna oplossen.

Courgette bereiden

Voordat je de courgette kookt, was je deze goed en snijd je de groente in stukken. De groene schil van de courgette hoef je niet te schillen, deze houdt de stukken courgette zelfs wat beter bij elkaar tijden het kookproces. Als je de courgette kookt is het handig om wat grotere stukken aan te houden omdat deze groente makkelijk en snel verpulvert. Zet een pan op met ruim water en een snufje zout en voeg de courgette in stukjes toe.

Kook de courgette in ongeveer 4 tot 5 minuten beetgaar en blijf bij het aanrecht om te zorgen dat de stukjes niet te zacht zijn. Prik een stukje courgette aan je vork, proef even of het naar je zin is en klaar is kees. De courgette is nu beetgaar en gekookt.

Courgette als babyhapje

Courgette kun je ook heel gemakkelijk gebruiken als babyhapje. Courgette is hier de ideale groente voor juist omdat het zo makkelijk zacht te koken is en verpulvert. Was de groente dan goed. Zet een pan op met water zonder zout en kook de courgette in ongeveer 8 tot 10 minuten gaar en zacht. Prak met een vork de courgette fijn en klaar is het hapje voor je baby.

Samenvatting
recipe image
Naam
Courgette koken
Gepubliceerd op
Kook tijd
Gemiddelde rating
1.51star1stargraygraygray Based on 13 Review(s)