Couscous koken

Couscous is een erg gemakkelijk product om klaar te maken. Of in ieder geval is de snelle kook variant van couscous dit. Je hebt namelijk ook de traditionele couscous die je wel 1,5 uur moet laten koken. De meeste couscous die je in de supermarkt vindt is een variant van de snelle couscous die al bijna klaar is. Deze hoeft slechts 3-15 minuten te koken. Je kunt zelfs met kokend water uit de waterkoker je couscous al klaar maken. Benieuwd? Lees hieronder hoe.

Hoeveelheid couscous per persoon

Het begint met hoeveel couscous je ongeveer wilt klaarmaken. Op een gegeven moment doe je dit in een handomdraai en gewoon op gevoel maar misschien heb je er iets aan om voor 2 personen 125 gram couscous te gebruiken. Kook je de couscous alleen voor jezelf? Dan wordt dat dus ongeveer 65 gram couscous.

Couscous klaarmaken in een paar minuten

Vul je waterkoker met water en breng dit aan de kook. De verhouding van water en couscous is ongeveer 1 op 1. Wat betekent dat je 125 ml water nodig hebt voor 125 gram couscous. Het valt vaak op hoe weinig water je eigenlijk hoeft te gebruiken voor couscous. De couscous welt straks op door het water en neemt idealiter al het water op. Hierdoor hoef je de couscous niet meer af te gieten en enkel nog even door te roeren met een vork.

Doe de couscous in een ruime kom en voeg het kokende water toe aan de couscous. Dit hoeft dus echt maar weinig te zijn. Gebruik de juiste verhouding of voeg telkens een beetje toe en kijk hoe de couscous welt. Wacht dan ongeveer 5 minuten en roer de couscous door met een vork. Zodat de bolletjes couscous los van elkaar komen en je ziet of ze voldoende zacht zijn geworden door het water. Als je couscous nu zacht is geworden dan is je couscous klaar.

Samenvatting
recipe image
Naam
Couscous koken
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Kook tijd
Totale tijd
Gemiddelde rating
2.51star1star1stargraygray Based on 3 Review(s)