De heerlijke maar ongezonde snack die je koopt als je zin hebt in een vette hap: de kapsalon. Lekker hoeft echter niet ongezond te zijn! Deze recept variant, afkomstig van HelloFresh bevat minder dan 600 kcal terwijl de kapsalon die je bij de snackbar om de hoek haalt meer dan 1000 kcal bevat. Door het vervangen van de shoarma, de knoflooksaus en friet ben je al een heel eind. Met de extra groenten die je toevoegt, heb je niet alleen een heerlijke snack, maar ook een gezonde hap. Veel leuker snacken zo!
Ingrediënten per kapsalon
- 500 g vastkokende aardappelen
- 1 rode ui
- 200 g gemarineerde kipfiletreepjes
- 2 stuks little gem
- 2 tomaten
- 25 g geraspte belegen kaas
- Een halve knoflookteen
- 5 g verse krulpeterselie
- 100 g magere yoghurt
- 2 el olijfolie
- 1 el witte balsamicoazijn
- Zout en peper kan naar voorkeur worden toegevoegd
Benodigdheden
- Kom
- Keukenpapier
- Bakplaat
- Bakpapier
- Koekenpan
- Kleine kom
- Saladekom
- Ovenschaal
Bereiden gezonde Kapsalon
1. Zet de oven aan op 220 graden. Terwijl de oven wordt voorverwarmd, moet je de aardappelen wassen en in repen van 0,5-1 cm dik snijden. Rol ze in een keukenpapier om ze te drogen. Wanneer ze droog zijn en ze in een kom liggen kun je er een halve eetlepel olijfolie bij doen en peper en zout naar eigen smaak. Als de oven voorverwarmd is, dienen de aardappelreepjes over een bakplaat met bakpapier te worden verdeeld. Vervolgens mogen ze 30-40 minuten in de oven blijven. Houd er rekening mee dat de aardappelen halverwege een keer moeten worden omgeschept zodat ze niet aan slechts een kant gebakken worden.
2. Verhit een halve eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Snij de rode uien ondertussen in halve ringen en bak ze daarna in de olijfolie voor 2 tot 3 minuten. Voeg hierna de kipfilet eraan toe, en bak nog 5 tot 8 minuten de kipfiletreepjes gaar.
3. Snijd de halve knoflookteen fijn of pers het met een knoflookpers. De krulpeterselie moet ook fijngesneden worden. Doe de yoghurt samen met de fijne knoflook en krulpeterselie in een kom en meng het. Je kunt peper en zout toevoegen om het op smaak te brengen.
4. Snijd de little gem in fijne reepjes en de tomaat in blokjes. Meng ze in een saladekom met een halve eetlepel balsamicoazijn. Ook dit kan op smaak worden gebracht met peper en zout.
5. De salade moet verdeeld worden over kleine ovenschaaltjes of ovenbestendige borden, een bord per persoon. De aardappelreepjes kunnen hier overheen worden geplaatst. Daar bovenop komt de kip. Verdeel geraspte kaas hier overheen en plaats de gezonde kapsalon terug in de oven voor ongeveer 5 minuten zodat de kaas kan smelten.
6. Doe er tenslotte de gemaakte yoghurtsaus overheen.
7. Smullen maar!