Groene asperges koken

Bij groene asperges koken moet je vaak toch ook even aan de witte variant van de asperge denken. Deze twee zijn dan ook nauw verwant aangezien de groene variant de asperge is die boven de grond uit is gegroeid terwijl de witte variant onder de grond is blijven zitten.
Groene asperges koken we dan ook net iets anders dan witte asperges. Groene asperges kook je in ongeveer 3 tot 5 minuten gaar in ruim kokend water met een snufje zout. Wist je daarnaast dat de groene asperge net wat gezonder is dan de witte? Omdat de groene asperge langer aan de plant is blijven zitten bevat deze meer vitamines en mineralen. Daarnaast heeft deze asperge ten opzichte van de andere ook zonlicht gezien wat weer extra voedingsstoffen toevoegt aan deze groente.

De bereiding van de groene asperges

De bereidingstijd van groene asperges vraagt minder dan de bereidingstijd van de witte asperge. Deze asperges hoef je namelijk niet te schillen. Wat wel fijn is voor de bereiding is om de asperges ongeveer 15 tot 30 minuten recht op te zetten in een pannetje met koud water voor je ze gaat koken. Hierdoor behouden ze hun mooie kleur. Snijdt als de groene asperge wat dikker is nog even de onderkant van de asperge af. Dit kun je doen met een dunschiller. Let wel op met de asperge. Deze kan makkelijk breken en dat zou zonde zijn. De asperge ziet er juist in zijn geheel zo mooi uit als die wordt opgediend.

De kooktijd van groene asperges

Groene asperges vragen vervolgens een kooktijd van ongeveer 3 tot 5 minuten. Beetgaar ligt hier tussen en duurt ongeveer 4 minuten. Blijf bij de asperges aangezien ze maar zo’n korte bereidingstijd vragen en let goed op de tijd. Haal de asperges voorzichtig uit de pan zodat ze niet breken en je kunt ze in hun geheel serveren op je bord. Eet smakelijk.

Samenvatting
recipe image
Naam
Asperges koken
Gepubliceerd op
Kook tijd
Gemiddelde rating
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)