Haricots verts koken

Haricots verts zijn heerlijke chique bonen net wat anders dan snijbonen en sperziebonen. De haricots verts zijn vaak te vinden in wat chiquere restaurants met een mooie maar simpele aankleding op het bord. Vaak hoeft het maar simpel aangekleed te worden omdat deze boontjes van zichzelf al zeer smaakvol en knapperig zijn. Deze boontjes wil je dan ook graag knapperig en stevig op je bord. De kooktijd om de bonen ideaal beetgaar te maken is tussen de 4-6 minuten. Naast koken, kun je haricots verts ook wokken of roosteren. Rauw eten kun je deze boon beter niet, de smaak komt zo minder tot zijn recht maar ook bevat de boon toxine wat verdwijnt na het koken.

Haricots bereiden

Was de bonen goed en snij de steelaanzet van de boon af. In sommige restaurants laten ze deze steelaanzet zitten. Dit kun je zelf ook doen maar deze zul je waarschijnlijk toch niet opeten dus kun je er net zo goed nu afsnijden. De boontjes zijn nu al klaar om te koken. Je kunt z in stukjes snijden als je hier de voorkeur aan geeft maar dit is bij deze boon niet nodig. Je zult haricots verts het vaak zien in hun geheel aangezien het toch al vrij compacte dunne maar stevige boontjes zijn.

Kooktijd haricots verts

Zet een pannetje met water op en voeg hier een snufje zout aan toe. Wacht tot het water kookt en voeg dan de boontjes in hun geheel aan het water toe. Blijf bij het koken van deze boontjes aangezien ze maar een korte kooktijd vragen en je ze precies goed wilt hebben. Ga uit van een kooktijd tussen de 4 en 6 minuten maar test eventueel een boontje rond de vijf minuten. Prik een boontje aan je vork, blaas of spoel deze af met koud water en kijk of je boontjes naar wens zijn. Eet smakelijk.

Samenvatting
recipe image
Naam
Haricots verts koken
Gepubliceerd op
Kook tijd
Gemiddelde rating
41star1star1star1stargray Based on 8 Review(s)