Klasieke Cranberry Saus

De kerstdagen komen er weer aan en dat betekend dat er weer luxe gekookt gaat worden. Krijg alle lof van familieleden met dit recept van overheerlijke cranberry saus. Deze saus is heerlijk naast kalkoen of ander speciaal vlees.

Dit recept is voor 8 tot 10 personen.

Ingrediënten

  • 200 gram cranberry’s
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 500 gram rinse appels
  • 1 tot 2 theelepels geraspte sinaasappelschil
  • gemalen kruidnagel

Bereiden cranberry saus

  1. Was de cranberry’s en doe ze in een grote pan. Voeg de suiker en 125ml water toe en meng dit goed. Zet de pan op laag vuur om deze langzaam op temperatuur te brengen.
  2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukken. Voeg de stukjes appel direct toe aan de pan met cranberry’s.
  3. Leg de deksel op de pan en laat het mengsel voor 15 minuten op laag vuur pruttelen. Vergeet niet om regelmatig het mengsel goed te roeren. Als het snel erg droog wordt kunt u een scheutje extra water toevoegen maar niet te veel.
  4. Voeg de sinaasappelschil en gemalen kruidnagel toe om het geheel op smaak te brengen.
  5. Haal de pan van het vuur en laat de saus afkoelen. Bewaar de cranberry saus in een afgesloten bak in de koelkast of andere koele plek in het huis.
  6. De cranberry saus kan zowel warm als koud worden gegeten afhankelijk van uw eigen voorkeur.
Samenvatting
recipe image
Naam
Cranberry Saus
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Kook tijd
Totale tijd
Gemiddelde rating
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)