Knolselderij koken

Knolselderij is een heerlijke groente om te koken. Knolselderij is een groente die goed tot zijn recht komt als je hem kookt. Deze stevige knol heeft een uitgesproken smaak en zelfs in combinatie met vele andere gekookte groente zal hij er tussen uit blijven springen met een duidelijke eigen en unieke smaak. Hoelang je de knolselderij kookt hangt natuurlijk af van de grootte van de stukken die je snijdt. Wil je de knolselderij in een soep toevoegen dan kan je deze ook langer koken dan wanneer je de knolselderij op een bord wilt serveren. Kies voor een kooktijd van ongeveer 15 minuten bij de knolselderij als je hem op je bord wilt serveren. Wil je de knolselderij bij een soep toevoegen dan kan je de kooktijd zelfs verdubbelen. Knolselderij kun je makkelijk een half uur mee laten koken in een overheerlijke erwtensoep.

Knolselderij snijden

Deze knol is ietwat lastig om te snijden. Het is een knoestige knol met een bobbelige vorm. Door deze bobbels kan er soms nog wat grond tussen de randen blijven zitten zelfs nadat je de knolselderij goed gewassen hebt. Houd er dus rekening mee dat je de knolselderij goed wast en eventueel eerst in wat makkelijker te wassen stukken snijdt. Heb je dit eenmaal klaar, dan kun je de knolselderij koken.

De kooktijd van knolselderij

Zet een pan met ruim kokend water op en voeg hier een snufje zout aan toe. Voeg de gesneden en gewassen stukken knolselderij toe en zet je kookwekker op ongeveer 15 minuten. Prik na deze tijd met een vork in een stuk knolselderij om te kijken of deze gaar is. Blaas even over de knolselderij of spoel hem kort af met wat koud water en proef. Is de knolselderij helemaal naar wens, giet dan het kokende water af en de knolselderij is klaar. Eet smakelijk.

Samenvatting
recipe image
Naam
Knolselderij koken
Gepubliceerd op
Kook tijd
Gemiddelde rating
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)