Macaroni koken

Hoelang moet je macaroni koken? Macaroni kook je in ongeveer acht minuten klaar. Aangezien pasta ‘al dente’ oftewel beetgaar vaak het lekkerste is, is het slim om je macaroni net voor de acht minuten even te proeven. Is deze nog niet beetgaar? Laat het dan net even iets langer koken. Proef na 1 of 2 minuten nog een keer en zorg er zo voor dat je pasta helemaal perfect is.

Macaroni bereiden

Macaroni hoef je eigenlijk nooit te bereiden. Het zit al kant-en-klaar in de verpakking. Je kunt er wel voor zorgen dat je wat je bij je macaroni serveert op tijd klaar hebt, zodat je het samen warm kunt serveren. Soms is het even puzzelen om je pasta en je saus tegelijk klaar te hebben. Het handigste is om je eerst te focussen op het klaar maken van je saus om vervolgens genoeg tijd te hebben om je pasta af te gieten en te mengen met je klaargemaakte saus. Dit is niet alleen omdat je het samen warm wilt serveren maar ook omdat je niet wilt dat je macaroni aan elkaar plakt. Pasta droogt snel op en kan dan de neiging hebben te gaan plakken. Dit kun je voorkomen door je saus en je macaroni tegelijk klaar te hebben maar dit kun je ook voorkomen door een beetje olie door je pasta te roeren of door je pasta kort af te spoelen met koud water. Allemaal trucjes om je pasta zo lekker mogelijk te serveren.

Het koken van de macaroni

Kook je macaroni in acht minuten in een pan met ruim kokend water. Zorg er ook voor dat je hier wat zout aan toe hebt gevoegd. Is je pasta beetgaar of klaar? Giet de pasta dan af in een vergiet en voeg je saus of wat olie toe aan de macaroni. Eet smakelijk.

Samenvatting
recipe image
Naam
Macaroni koken
Gepubliceerd op
Kook tijd
Gemiddelde rating
2.51star1star1stargraygray Based on 4 Review(s)