Mie koken

Mie nestjes of brede noedels gemaakt van tarwe of van ei kun je in bijna elke supermarkt wel vinden. Mie koken verschilt iets per mie soort maar houdt in het algemeen een kooktijd aan van ongeveer 12 minuten. Mie wordt oorspronkelijk gemaakt van een chinees deegwaar.

Het koken van mie

Zet een pan op het vuur met een ruime hoeveelheid water. Voeg een snufje zout toe en breng het geheel aan de kook. Voeg vervolgens de mie nestjes toe aan het kokende water. Qua hoeveelheid kun je 4 mie nestjes per persoon aanhouden. Dit is een goede hoeveelheid voor een gemiddelde eter. Ben je een grote eter? Voeg dan één of twee nestjes meer aan het water toe. Laat het water opnieuw koken en haal na ongeveer 2 minuten, als de mie al wat zachter is gekookt, de mie voorzichtig los met twee vorken. Laat het daarna nog 10 minuten koken (4 minuten voor stevigere mie). Roer af en toe even door de mie zodat de slierten mooi los van elkaar komen en alles onder water blijft. Is de mie eenmaal klaar? Dan kun je de mie afgieten. Het koken van de mie is nu klaar.

Het plakken van de mie tegengaan

Omdat mie een deegwaar is en mie snel aan elkaar plakt kun je het beste iets doen om het plakken tegen te gaan. Je hebt verschillende opties. Als eerste optie kun je de mie vlak na het afgieten kort afspoelen met koud water. Hierdoor ‘schrikt’ de mie, stopt het kookproces en heb je minder kans op plakken. Je kunt de mie daarentegen ook door je saus roeren of mee roerbakken waardoor de mie niet gaat plakken. Als laatste optie kun je een klein scheutje olijfolie door de mie roeren. Hierdoor stopt het plakken ook. De mie is nu helemaal klaar. Schep de mie op een bord en eet smakelijk.

Samenvatting
recipe image
Naam
Mie koken
Gepubliceerd op
Kook tijd
Gemiddelde rating
1.51star1stargraygraygray Based on 8 Review(s)