Mihoen koken

Hoelang moet je mihoen koken? Omdat mihoen fijne rijstnoedels zijn hoef je deze maar kort te koken. Gemiddeld kook je mihoen al in een paar minuten tijd gaar. Ga bij mihoen uit van ongeveer 2 minuten. Mihoen kun je krijgen in bijna elke supermarkt. Kun je deze toch niet vinden? Bij een Indische of Chinese toko is mihoen vaak wel in de schappen te vinden.

Mihoen met bouillon of een snufje zout

Je kunt extra smaak aan de mihoen toevoegen door een blokje bouillon of een snufje zout aan het water waar je de mihoen in kookt toe te voegen. Bouillon geeft meer smaak aan de mihoen dan alleen een snufje zout dus kies wat je voorkeur heeft. Het ligt er natuurlijk ook aan wat je bij de mihoen klaar maakt. Als dit al heel smaakvol is van zichzelf dan is een snufje zout aan de pan met water toevoegen voldoende.

Hoe en hoelang je mihoen kookt

Zet een pan met water op het vuur. Voeg bouillon of een snufje zout toe en breng het water aan de kook. Wanneer het water kookt kun je de mihoen toevoegen. Blijf bij de pan staan en roer de mihoen langzaam met een vork door het water. Dit is niet alleen handig omdat zo alle mihoen tegelijk gaar en zacht wordt maar ook omdat de kooktijd van mihoen zo kort is. Je kunt de mihoen er op deze manier meteen uithalen als het zacht is. Schep de mihoen die je eruit haalt in een vergiet zodat de mihoen kan uitlekken. Als je je alle mihoen uit de pan hebt geschept ben je klaar met het koken. Je kunt eventueel nog een scheutje olijfolie door de mihoen roeren om plakken tegen te gaan. Kort afspoelen met koud water kan ook helpen. Eet smakelijk.

Samenvatting
recipe image
Naam
Mihoen koken
Gepubliceerd op
Kook tijd
Gemiddelde rating
21star1stargraygraygray Based on 5 Review(s)