Mosselen koken

Mosselen koken is niet zo heel moeilijk en het is ook nog eens snel klaar. Met onderstaande tips kook jij ook de lekkerste mosselen. Ik vertel je hoelang je mosselen moet koken en waar je op moet letten bij het koken van mosselen.

Wat heb je nodig om mosselen te koken

  • Mosselen, ongeveer 1kg p.p
    Mosselgroenten
    Evt kruiden zoals selderij, tijm en laurier (zit soms al bij de mosselgroenten)
    Scheutje witte wijn

Hoe kook je mosselen?

  1. Begin met de mosselen goed te wassen in ruim koud water
    Verwijder de kapotte mosselen die zou ik niet eten
    Schep de mosselen uit in een pan en giet er een scheut witte wijn overheen
    Doe er de gesneden mosselgroenten bij (ui, wortel) en wat kruiden, selderij, tijm en een laurierblad en breng de mosselen aan de kook
    Zodra de mosselen gaan koken de pan met deksel goed omschudden en nog even op hoog vuur laten staan
    Controleer of alle mosselen open zijn en zo ja dan zijn ze klaar
    Laat mosselen niet te lang koken, dan worden ze taai en zijn ze niet zo lekker meer
    Zitten er nog dichte mosselen bij bij het eten laat deze dan liggen

Beter en nog gezonder groenten koken, dat kan! Check hier hoe!

Kooktijd mosselen

Mosselen moet je kort koken, het is eigenlijk zo dat je de mosselen zo snel mogelijk aan de kook brengt, een keer omhusselt in de pan en dan nog hooguit 1 minuutje kookt. Zodra de mosselschelpen openstaan zijn ze eigenlijk al goed.

Samenvatting
recipe image
Naam
Mosselen koken
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Kook tijd
Totale tijd
Gemiddelde rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)