Paksoi koken

Paksoi is een gezonde kool met groene bladeren en een wit binnenste. Deze groente is van oorsprong een groente die veel gebruikt werd in de Aziatische keuken maar die inmiddels zijn intocht in Nederland al een tijd heeft gemaakt. Het is een gezonde groente aangezien deze veel vitamine C maar ook nitraat, vitamine A en ijzer bevat. De paksoi is makkelijk gaar te koken in ongeveer 7 minuten maar kan ook heel makkelijk kort mee gewokt worden in een Aziatisch wokgerecht.

Paksoi wassen

Voordat je de paksoi gaat koken was je deze groente goed schoon onder de kraan. Vouw de bladeren wat uit om ook tussen de nerven van het blad schoon te maken en eventuele grond weg te spoelen. Is de paksoi eenmaal goed gewassen bij het blad let dan als laatste op de aanhechting van de paksoi bij de stam. Omdat de bladeren mooi om elkaar heen vouwen en tegen elkaar aan groeien wil je ook zorgen dat er zich geen grond meer bevindt in het onderste deel van de paksoi bij de stam. Het onderste deel van de stam kun je ook wegsnijden en weggooien om vervolgens de paksoi bladeren apart te wassen.

Paksoi koken

Na het wassen van de paksoi snijd je de paksoi in grove stukken of reepjes. Zet een pan met genoeg water en een snufje zout op en breng deze aan de kook. Is het water eenmaal aan het koken? Voeg dan de paksoi toe en zorg ervoor dat deze in ongeveer 7 minuten gaar kookt.

Spoel eventueel een stukje paksoi na 7 minuten kooktijd af onder koude kraan en proef of deze qua zachtheid aan je smaak voldoet. Zo niet, dan kook je de paksoi nog 1 of twee minuten langer. Meestal is 7 minuten genoeg om de paksoi lekker zacht te koken maar met toch nog een bite.

Samenvatting
recipe image
Naam
Paksoi koken
Gepubliceerd op
Kook tijd
Gemiddelde rating
31star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)