Pastinaak koken

Met pastinaak kun je bijna alle kanten op. Je kunt de pastinaak koken, stomen, grillen, frituren, bakken en zelfs rauw op eten. De pastinaak lijkt een beetje op een wortel maar is dan licht wittig van kleur. Een tijd geleden was de pastinaak nog niet te vinden op de schappen van de reguliere supermarkten waardoor het ook wel benoemd werd als een vergeten groente. Nu de pastinaak zijn come back helemaal heeft gemaakt kun je hem zo uit het schap pakken en meenemen om thuis te bereiden.

Bereiding van pastinaak

De pastinaak is een makkelijk te bereiden groente. Je krijgt er geen vieze handen van en je hoeft geen keukenhandschoenen te gebruiken. Je spoelt en wast deze groente vooral even af met koud of lauwwarm water onder de kraan en klaar is de schoonmaak. Het bereiden van een pastinaak lijkt qua bereiding op een wortel en vaak is het loof van de pastinaak al afgesneden als je hem in de supermarkt vindt. Snijdt de bovenkant van de pastinaak af. Dit is het gedeelte waar je ziet dat het loof heeft gezeten. Dit is aan de brede kant van de pastinaak. Hier zit vaak wat ruimte maar ook kan hier wat grond zitten. Als je dit eraf snijdt kun je de pastinaak verder in de gewenste stukjes snijden. Kleine blokjes, wat stevigere blokken of in schijfjes.

De kooktijd van de pastinaak

Zet een pannetje met water op en breng dit aan de kook. Voeg een snufje zout toe. En voeg als het water kookt, de stukjes gesneden pastinaak aan het kokende water toe. De pastinaak kun je in ongeveer 15 minuten tijd beetgaar koken. Prik met een vork in een stukje pastinaak, spoel deze even af en proef of het de gewenste zachtheid en stevigheid heeft. Kook eventueel nog een paar minuten extra. Zo kun je de kooktijd van de pastinaak precies aanpassen aan je eigen voorkeur.

Samenvatting
recipe image
Naam
Pastinaak koken
Gepubliceerd op
Kook tijd
Gemiddelde rating
3.51star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)