Penne koken

Hoelang kook je penne? Geloof het of niet maar elke pastasoort heeft een net iets andere kooktijd. Dit is ook wel logisch aangezien de vorm en dikte van elke pastasoort verschilt en dit vervolgens invloed heeft op de tijd van het penne koken. Bij het koken van penne kan je uit gaan van een gemiddelde kooktijd van tussen de 11 en 14 minuten. Zoals bij elke pasta soort is het belangrijk dat je goed op let wanneer deze zacht is, vooral wanneer je wilt dat deze dat perfecte punt tussen zacht en stevig heeft bereikt en beetgaar is. Beetgaar is vaak het allerlekkerst voor een pasta, dus ga vooral voor beetgaar.

Penne bereiden

Aan penne koken zelf hoef je niet veel meer te doen. Je trekt de zak open en daar is je kant-en-klare penne. Een tip in de bereiding van je gehele maaltijd is om je saus, mocht je die maken, al klaar te hebben voordat je de penne afgiet. Penne droogt snel en als je je saus dan al klaar hebt kun je de penne meteen bij de saus doen. Mocht je de penne apart willen serveren, dan is een beetje olie over de pasta ook een aanrader om het aan elkaar plakken van de pasta tegen te gaan. Maak je een koude salade van de penne, dan kun je deze na het koken ook heel kort afspoelen met wat koud water. Afspoelen met wat koud water helpt namelijk ook bij het tegen gaan van het plakken van de stukjes aan elkaar.

Het koken van de penne

Zet een pan met water op het vuur en breng dit met wat zout aan de kook. Voeg de penne toe en laat het geheel tussen de 11 en 14 minuten koken. Giet hierna de penne af, roer er een scheutje olie doorheen of voeg de penne bij de saus en geniet van je heerlijke pasta maaltijd. Eet smakelijk.

Samenvatting
recipe image
Naam
Penne koken
Gepubliceerd op
Kook tijd
Gemiddelde rating
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)