Peultjes koken

Peultjes koken is in ongeveer 7 minuten gepiept. Afhankelijk van hoe stevig je het peultje wilt bij het opdienen of hoe zacht kun je iets in de kooktijd variëren. Peultjes zijn dus vrij makkelijk en snel te koken. Ze hebben niet veel bereidingstijd nodig terwijl ze toch een bron van gezonde vitamines en mineralen zijn. Ze bevatten verschillende vitamine B, vitamine C en ijzer en mangaan. Erg gezond dus en een extra reden om ze een keer te koken.

Peultjes bereiden

Peultjes zijn makkelijk in de bereiding. Je houdt ze makkelijk in de hand en ze zijn vaak al redelijk schoon als je ze uit de supermarkt haalt. Spoel ze voordat je ze snijdt nog even af onder de kraan om de laatste restjes grond en vuil weg te spoelen.

Als de peultjes schoon zijn pak je een snijplank en klein aardappelschilmesje. Snijdt bij elk peultje het ‘kontje’ van het peultje af. Dit is het stukje van de peul waar nog iets uitsteekt en waar de peul aangehecht heeft gezeten aan de plant. Doe dit voor elk peultje en dan ben je klaar met de voorbereiding van de peultjes.

Het kan zo zijn dat er bij de peultjes draden zitten aan de zijkanten. Check of dit het geval is bij jouw peultjes. Als dit zo is, dan is het het lekkerst om deze draden ook nog te verwijderen voordat de peultjes in de pan gaan. Dit doe je door met een mesje licht onder het draad te snijden en deze dan weg te trekken.

Peultjes in de pan

Voor peultjes heb je niet veel water nodig omdat ze dicht op elkaar liggen als je ze in de pan gooit. Zet een pan op het vuur met water en breng dit water met een snufje zout aan de kook. Voeg de peultjes toe en kook deze in 5 tot 7 minuten klaar voor een beetgaar resultaat. Eet smakelijk.

Samenvatting
recipe image
Naam
Peultjes koken
Gepubliceerd op
Kook tijd
Gemiddelde rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)