Pompoen koken

Pompoen is een mooie winterse groente die je heerlijk kan koken. De kooktijd van een pompoen is ongeveer 20 minuten. Als je de stukjes pompoen kleiner snijdt kan je de kooktijd wat verkorten. Pompoen heeft een vrij vaste structuur van zichzelf maar hoe kleiner je de stukjes snijdt hoe sneller deze gaar worden. Voor een pompoensoep kun je de pompoen het beste in kleine stukjes snijden aangezien je dan sneller klaar bent met je soep. De pompoen moet voor de soep dan ongeveer 15 minuten koken.

Pompoen bereiden

Voordat je de pompoen kan koken snijdt je hem natuurlijk klein. Aangezien je van alles kan met pompoen kunnen ook de stukjes die je snijdt erg verschillen. Voor een ovenschotel zijn reepjes pompoen mooi, terwijl je voor een ratatouille meer blokjes van de pompoen kunt snijden.

Begin met het wassen van de pompoen. Spoel deze af onder de kraan en haal stukjes achtergebleven grond weg. Leg de pompoen dan op een stevige snijplank neer en zorg ervoor dat de snijplank goed blijft liggen. Pompoen is vrij stevig van zichzelf waardoor je soms wat meer druk zet bij het snijden wat vervolgens het risico heeft dat je plank wegschiet. Zorg ook voor een extra goed en dus scherp mes. Snijdt de bovenkant van de pompoen weg en ook een stukje van de onderkant. Lukt het wegsnijden van de onderkant niet meteen, dan kan je dit ook later doen als de onderkant in een stukje verschijnt. De boven- en onderkant kun je weggooien. Snijdt dan de pompoen in twee helften. Pak een lepel om de pitten en het binnenste draderige vruchtvlees uit de pompoen te schrapen. En snijdt hierna de pompoen in stukken.

Koken

Zet een pan met ruim kokend water en een snufje zout op het vuur. Doe hier de pompoen bij als het kookt en wacht dan ongeveer 20 minuten. Hierna is de pompoen zacht en klaar om te serveren.

Samenvatting
recipe image
Naam
Pompoen koken
Gepubliceerd op
Kook tijd
Gemiddelde rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)