Rabarber koken

Rabarber is een seizoensgroente (door velen gezien als fruit, maar het is toch echt een groente) die verkrijgbaar is van april/mei tot ongeveer juni/juli/augustus.

Rabarber koken

Rabarber koken is erg makkelijk en buiten de rabarber heb je nog wat vocht (water of bv sinaasappelsap) en wat suiker en kaneel nodig. Als je rabarber in de winkel gekocht hebt dan is waarschijnlijk het blad er al af en heb je alleen de rabarber stengels. Heb je de rabarber uit je eigen (moes) tuin dan zit waarschijnlijk het blad er nog aan. Snijd deze er eerst af zodat je alleen de stengels overhoud. Je kunt de rabarber schillen met een dunschiller maar dat hoeft niet perse. Ikzelf schil ze niet.

Rabarber recept

  • 250 gram rabarber
  • 40-50 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • klein scheutje water

Beter en nog gezonder groenten koken, dat kan! Check hier hoe!

Rabarber maken

Was de rabarber stengels goed en snijd de rabarber in stukjes van 1 1/2 cm. Giet een heel klein scheutje vocht bij de rabarber (niet teveel want dat word de rabarber te dun). Dit vocht kan gewoon water zijn of een scheutje verse sinaasappelsap. Voeg de kaneel en het suiker toe en zet de pan met de rabarber op het vuur. Doe een deksel op de pan en breng aan de kook. Zet het vuur dan zacht en laat de rabarber zachtjes 10-15 min koken tot de rabarber uit elkaar valt. Roer goed door en proef na. Voeg naar wens eventueel nog wat extra suiker en kaneel toe. Ook lekker is om wat rozijntjes toe te voegen mocht de rabarber wat aan de zure kant zijn.

 

Samenvatting
recipe image
Naam
rabarber koken
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Kook tijd
Gemiddelde rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)