Rijst koken

Hoelang moet je rijst koken? Er zijn verschillende soorten rijst verkrijgbaar in de supermarkt. Je hebt de witte rijst, de zilvervliesrijst maar ook bijvoorbeeld snelkookrijst verkrijgbaar in de witte variant en de zilvervliesrijst. De kooktijden van deze verschillende soorten rijst verschillen sterk van elkaar. Alle drie worden ze hieronder kort toegelicht. Naast deze rijstsoorten heb je nog veel meer soorten rijst, waaronder de basmatirijst, dessertrijst, pandanrijst en rode rijst deze worden niet extra toegelicht. Omdat er zoveel verschillende soorten rijst zijn staat er vaak op de verpakking welke kooktijd je voor de rijst kunt aanhouden.

Hoe lang witte rijst koken

Witte rijst kook je tussen de 20 en 25 minuten gaar. Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook en voeg de rijst toe aan de pan. Wacht 20-25 minuten en giet de rijst dan af. Laat de rijst nog 5 minuten staan met de deksel op de pan en roer het door voordat je het serveert.

De kooktijd van zilvervliesrijst

Deze rijst heeft de langste kooktijd en kook je in 40-45 minuten gaar. Doe de rijst in een pan met kokend water een snufje zout en wacht tot de minuten verstreken zijn. Giet de rijst dan af, laat de rijst nog even staan met de deksel op de pan, roer de rijst door en serveer dan de rijst.

De kooktijd van snelkookrijst

De witte variant van snelkookrijst kook je in ongeveer 8-10 minuten. De zilvervliesvariant kook je in ongeveer 25 minuten gaar. Zet een pan met ruim kokend water op en voeg hier wat zout aan toe. Voeg de rijst aan de pan toe en wacht de aangegeven hoeveelheid minuten. Giet de rijst af en laat de rijst nog even met de deksel op de pan staan zodat de rijst nagaart. Ga hierbij uit van een tijd tussen de 10-15 minuten.

Samenvatting
recipe image
Naam
Rijst koken
Gepubliceerd op
Kook tijd
Gemiddelde rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)