Risotto koken

Hoelang moet je risotto koken? Risotto wordt op een bijzondere manier klaargemaakt. Je bakt en kookt het meer dan dat je het alleen kookt. Voor risotto is het dan ook fijn als je de tijd hebt om te koken, dan kan je het op zijn lekkerst klaarmaken. Houd voor risotto een totale kooktijd van ongeveer 30-40 minuten aan.

Risotto op zijn lekkerst

Risotto kook je het lekkerst met een uitje die je eerst in de pan fruit. Je bakt de risottokorrels daarna mee in de pan waarna je in etappes kokend water met bouillon toevoegt. Vaak wordt er ook nog wat witte wijn toegevoegd. De alcohol van de wijn vervliegt maar de smaak van de witte wijn blijft achter in de risotto. Paddenstoelen, champignons en knoflook kun je eventueel ook bij de ui toevoegen in het begin. Risotto is een rijst die klaar gemaakt wordt met veel smaken en waar de tijd voor wordt genomen. Dit is dan ook echt aan te raden voor een goede en lekkere risotto. Het basis kookproces van de risotto wordt hieronder uitgelegd. Je kunt dan het recept simpel houden maar ook uitbreiden met meer smaken zoals hierboven staat beschreven.

De basis van het risotto koken

Risotto kook en bak je in een pan. Doe een scheutje olie in de pan en voeg de gewenste hoeveelheid risotto toe. Bak de korrels in de olie tot ze wat glazig en licht bruin verkleurd zijn. Voeg dan een scheut kokend water toe en laat de risotto in dit water koken. Als het water is droog gekookt, voeg je opnieuw water toe bij de risotto. Dit herhaal je tot de risotto na een minuut of 30 tot 40 gaar is gekookt. Als het goed is is de risotto nu beetgaar. Niet meer hard maar ook niet te zacht. Eet smakelijk.

Samenvatting
recipe image
Naam
Risotto koken
Gepubliceerd op
Kook tijd
Gemiddelde rating
21star1stargraygraygray Based on 4 Review(s)