Rode kool koken

Hoelang moet je rode kool koken? Als je rode kool kookt houdt dan een kooktijd aan van ongeveer 10 tot 15 minuten. De rode kool blijft zo lekker smaakvol en is toch zacht.
Deze kool is een heerlijke kool om te koken. En dat niet alleen, rode kool is ook nog heel gezond. Het bevat antioxidanten, vitamine K, vitamine C én vitamine A. Zeker een keertje uitproberen dus. Rode kool wordt vaak als wintergroente gezien maar je kunt er ook in de zomer een heerlijke frisse rode kool salade maken. Houd je vooral niet in met de rode kool, een rode kool salade smaakt heerlijk. Hier beperken we ons echter tot het koken van rode kool.

Rode kool bereiden

Kies een mooie rode kool uit en spoel de kool onder de kraan even af. Haal vervolgens de buitenste bladeren van de kool af. Deze zijn vaak wat beschadigd, slap of droog en dit is niet lekker. Als je de buitenste bladeren van de kool af hebt gebroken snijdt je de overige kool in vier delen. Nu zie je als het goed is de stronk of kern van de rode kool mooi zitten. Ook deze kern mag je eruit snijden. Hierna snijd je alle vier de delen van de rode kool in dunne slierten op een stevige snijplank. Was de slierten als laatste nog even af, doordat de bladeren van de kool stevig tegen elkaar aandrukken kan er vaak nog wat zand tussen zitten Dit kun je nu gemakkelijk wegspoelen.

De kooktijd van de rode kool

Zet een pan met ruim kokend water op en voeg hier een snufje zout aan toe. Als het water kookt voeg je vervolgens de gesneden rode kool toe. Kook de rode kool in 10 tot 15 minuten gaar. Giet vervolgens het water af. Eet smakelijk.

Samenvatting
recipe image
Naam
Rode kool koken
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Kook tijd
Totale tijd
Gemiddelde rating
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)