Schorseneren koken

Schorseneren koken duurt niet lang. Het koken van schorseneren neemt tussen de 10 en 15 minuten in beslag afhankelijk van wat je met de schorseneren wilt doen. Maak je een puree van schorseneren dan kun je rekenen op een kooktijd van ongeveer 15 minuten. Gebruik je ze in een recept in hun geheel op een bord dan zal het ongeveer 10 minuten duren voor je de schorseneren beetgaar hebt gekookt.

Schorseneren

Schorseneren zien er misschien wat onaantrekkelijk uit als je ze in de winkel ziet liggen. Ook nadat je weet dat het bereiden van schorseneren best wat tijd in beslag kan nemen laat je ze misschien liever liggen maar dit is zonde. Weet je eenmaal hoe je schorseneren moet bereiden dan is het zo gedaan. Ze hebben een heerlijke zachte smaak en lijken ietwat op asperges. Schorseneren worden daarom ook wel de goedkope variant van asperges genoemd.

Schorseneren bereiden

Voordat je schorseneren bereid kun je je beter goed voorbereiden. Doe je dit niet, dan kan het een lastig klusje zijn omdat de schorseneren een wit kleverig sap loslaten dat bruine kleverige vlekken geeft op je handen. Dus trek als eerste keukenhandschoenen aan.
Schrob daarna de schorseneren schoon met een borsteltje en snijdt de bruin zwarte schil eraf met een dunschiller of aardappelschilmesje onder de stromende kraan. Een dunschiller is wellicht wat handiger aangezien je ook keukenhandschoenen draagt. Zijn de schorseneren eenmaal geschild doe ze dan in water met een scheutje azijn of citroensap zodat ze niet verkleuren.

De kooktijd

Zet een pan met ruim kokend water op en voeg hier zout naar eigen inzicht aan toe. Bij schorseneren is het ook lekker om ze te koken in bijvoorbeeld bouillon dus als je een blokje bouillon aan het kokende water toevoegt dan hoef je nog maar weinig zout toe te voegen. Kook de schorseneren 10 tot 15 minuten en serveer ze op je bord. Bon appetit!

Samenvatting
recipe image
Naam
Schorseneren koken
Gepubliceerd op
Kook tijd