Snijbonen koken

Snijbonen worden vaak meegekookt in een stamppot van aardappel en snijbonen. Toch zijn deze boontjes ook heel smaakvol zonder ze in een stamppot te verwerken. Hoelang kook je snijbonen? Snijbonen kook je in ongeveer 8-10 minuten gaar als je ze in dunne stukjes hebt gesneden van een halve centimeter. Laat je ze wat groter, kook de snijbonen dan ook wat langer. Kook ze dan in ongeveer 15 minuten gaar.

Snijbonen bereiden

Net als bij andere bonen zit er vaak een draad aan de zijkanten van de snijbonen. Deze kun je er bij de bereiding van snijbonen het beste afhalen aangezien dit een vrij stugge en stevige draad is die niet lekker is om op te kauwen. Pak met een mesje het bovenste stukje snijboon en haal je hand met een trekkende beweging naar beneden. Dit doe je in de lengte van de snijboon waardoor het draad makkelijk van de snijboon afkomt.
Doe dit aan beide kanten van elke snijboon.

Je kunt het weghalen van de draden meteen combineren met de topjes van de snijboon weghalen. Doe dit aan beide kanten of alleen aan de kant waar de snijboon heeft vastgezeten aan de plant. De uiteindes van de snijboon snijd je eraf met een mesje.

En last but not least het snijden van de snijbonen zelf. Je hebt gesneden snijboontjes vast weleens voorverpakt zien liggen in de supermarkt. Op deze manier klein gesneden, in reepjes van ongeveer een halve centimeter zijn ze erg lekker. Je kunt ze ook wat groter snijden als dit je meer bevalt.

Het koken van de snijbonen

Zet een pan met een laag water op en breng dit aan de kook. Voeg een snufje zout en de gesneden snijbonen toe en wacht ongeveer 8-10 minuten bij de klein gesneden snijboon. Wacht iets van 5 minuten langer als je ze in reepjes van 3 centimeter hebt gesneden. Giet het water af en eet smakelijk.

Samenvatting
recipe image
Naam
Snijbonen koken
Gepubliceerd op
Kook tijd
Gemiddelde rating
2.51star1star1stargraygray Based on 4 Review(s)