Snijbonen koken

Snijbonen koken

Snijbonen koken gaat erg snel. Je kunt snijbonen heel en al gesneden kopen. Heb je hele snijbonen haal dan de uiteinden eraf en soms loopt er ook een draad langs de snijboon, die kun je meestal eraf trekken als je het uiteinde eraf snijd met een aardappelschilmesje. Snijbonen kun je in ruiten snijden of in dunne schuine plakjes zelf snijden, dit is even een werkje maar ben je zelf niet zo handig met een mes, er zijn ook snijbonenmolens je koop zodat het wat sneller gaat.

Hoeveel snijbonen per persoon

Per persoon heb je tussen de 150-200 gram snijbonen nodig.

Hoe kook je snijbonen

Doe de snijbonen in een pan en zet net onder met wat koud water. Voeg wat zout toe en doe een deksel op de pan. Breng ze aan de kook en zodra het water kookt zet je het vuur laag en laat je de snijbonen ongeveer 8-10 minuten koken. Proef even voor je ze afgiet of ze goed zijn, anders nog 1-2 minuutjes langer laten koken.
Giet dan de snijbonen af en breng op smaak met een klein klontje boter.

Hoelang moet je snijbonen koken

Snijbonen kook je ongeveer 8 tot 10 minuten. Controleer voor het afgieten even of de snijboontjes gaar zijn.

Beter en nog gezonder groenten koken, dat kan! Check hier hoe!

Snijbonen invriezen

Als je snijbonen in wil vriezen moet je ze eerst blancheren. Dit doe je door een pan met ruim water en wat zout aan de kook te brengen. Zodra het water kookt doe je de snijbonen in de pan en zodra het water weer aan de kook is laat je het 1 minuutje doorkoken. Schep de snijbonen dan uit de pan in een bak met ijsoud water. Dit stopt het garingsproces en zo blijven de snijbonen hun mooie groene kleur behouden.
Laat ze daarna op een vergiet goed uitlekken en vries ze in diepvriesbakjes in., zo blijven ze nog 3 maanden goed.
Als je snijbonen vanuit de diepvries wil koken zet je ze bevroren met wat koud water op en breng je ze aan de kook met wat zout, zodra ze koken zet je het vuur zachtjes en laat je ze nog ongeveer 7-8 minuten koken tot ze gaar zijn, controleer dit voor je ze afgiet.

snijbonen gesneden

Samenvatting
recipe image
Naam
Snijbonen koken
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Kook tijd
Gemiddelde rating
3.51star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)