Spaghetti koken

Hoelang moet je spaghetti koken? Elke pasta soort heeft een andere kooktijd. Spaghetti kook je in het algemeen tussen de 11 en 13 minuten beetgaar. Vaak staat het ook wel op de verpakking aangegeven hoelang je die pasta moet koken. Staat het er niet op, houd je dan aan een tijd van tussen de 11 en 13 minuten.

Spaghetti bereiden

Spaghetti koop je vaak kant-en-klaar in de winkel en vraagt niet veel bereiding. Wel is het altijd fijn om je pasta tegelijkertijd met de groente die je erbij doet of saus klaar te hebben zodat de spaghetti niet te veel is afgekoeld en je je maaltijd lekker warm op kunt eten. Als je je groente en of je saus net iets eerder dan je spaghetti klaar hebt is dit helemaal ideaal. Zo kun je namelijk het plakken van de spaghetti tegen gaan door de spaghetti meteen door je saus heen te roeren.

Als je je saus helemaal niet wilt mengen met je spaghetti maar heel anders wilt serveren op het bord, kies er dan voor om na het koken van je spaghetti een beetje olie door de spaghetti heen te roeren. Dit helpt ook tegen het plakken van de pasta en dat ziet er vervolgens net wat mooier uit.

Spaghetti koken

Zet een ruime pan met genoeg water op het vuur. Breng dit aan de kook en voeg hier wat zout aan toe. Bij het koken van spaghetti en bij het koken van pasta in het algemeen kun je best wat meer zout toevoegen dan normaal, dat maakt het net iets lekkerder. Laat de spaghetti vervolgens voor 11 minuten koken en kijk of de spaghetti hierna klaar is. Proef eventueel een sliertje en mocht het nog niet zacht genoeg zijn, laat het dan 1 of 2 minuten langer koken. Giet je pasta af en je bent klaar voor het toevoegen van je saus of een beetje olie.

Samenvatting
recipe image
Naam
Spaghetti koken
Gepubliceerd op
Kook tijd
Gemiddelde rating
31star1star1stargraygray Based on 15 Review(s)