Spinazie koken

Hoelang kook je spinazie? Spinazie koken gaat heel snel. Binnen 4 tot 6 minuten is je spinazie gaar gekookt. Spinazie slinkt daarentegen wel erg. Soms past de spinazie die je nodig hebt niet allemaal in één keer in de pan waardoor het handig is om de spinazie in twee of drie porties te koken. Je kunt ook bij het aanrecht staan en zodra de eerste spinazie geslonken is in het water en er ruimte is voor nieuwe, de nieuwe spinazie aan de pan toevoegen.
Als je zo kookt kun je makkelijk op het oog koken. De spinazie slinkt en er kan nieuwe toegevoegd worden, de spinazie slinkt weer en je kan de laatste spinazie toevoegen, de laatste spinazie is geslonken en je gekookte spinazie is klaar.

Spinazie varianten

Er zijn verschillende varianten spinazie. Je hebt de losse en vaak al gewassen kleine variant die veel in supermarkten wordt aangeboden, de wat grovere variant spinazie die wat steviger is en je hebt wilde spinazie. Wilde spinazie vind je sneller tussen de groenten dan in voorverpakte zakken. Hier zitten naast de bladeren ook steeltjes en vaak nog wortels aan. Deze spinazie vraagt dan ook ietsjes meer bereiding dan de voorgepakte zakken bladspinazie.

Wilde spinazie snijden

Gebruik je wilde spinazie? Was deze dan eerst goed schoon en snijdt de onderste wortels van de spinazie weg. Je kunt ervoor kiezen om de steeltjes te laten zitten, deze kun je eten maar je kunt ze ook wegsnijden. De steeltjes zijn vaak best hard.

De kooktijd van spinazie

De kooktijd van spinazie is tussen de 4 en 6 minuten. De wilde spinazie kan je 6 minuten koken aangezien deze iets grover en steviger is. Zet een ruime pan op met kokend water en een snufje zout en voeg de spinazie in één keer of in gedeeltes toe. Giet vervolgens de spinazie af en eet smakelijk.

Samenvatting
recipe image
Naam
Spinazie koken
Gepubliceerd op
Kook tijd
Gemiddelde rating
31star1star1stargraygray Based on 9 Review(s)