
Niets is zo Nederlands als portie stoofperen bij het avondeten in de winter. Eet ze als een zondagse lekkernij of voor bij het kerstdiner, met dit recept maakt u uw maaltijd compleet.
Ingrediënten
- 1 kilo stoofperen
- 50 gram suiker
- 200ml Water
- 100ml port
- 1 eetlepel kaneel
- citroenschil
- citroensap
- maizena
Bereiden van Stoofperen
- Schil de stoofperen en snijd ze dan overdwars door midden, verwijder het klokhuis uit de halve peren.
- Zet een pan met het water, de port, kaneel, citroenschil, suiker en een scheutje citroensap op het vuur.
- Roer alle ingrediënten goed door elkaar en voeg dan de stoofperen toe.
- Breng alles aan de kook en zet dan het vuur zacht. Laat de stoofperen nog minstens 3 uur sudderen. Wilt u extra zachte stoofperen of waren de peren toch wat minder rijp dan u dacht? Laat ze dan nog lekker verder pruttelen.
- Haal daarna de citroenschil uit het vocht en bind het sap het met een beetje maizena voor een lekkere saus.
Extra: variatie tip
Vervang de port en het water voor rode wijn. U kunt dan, mist u stap 5 overslaat, het sap drinken als een soort zoete glühwein.
Samenvatting

Naam
Stoofperen koken
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Kook tijd
Totale tijd
Gemiddelde rating




