Overheerlijke Stoofperen

Niets is zo Nederlands als portie stoofperen bij het avondeten in de winter. Eet ze als een zondagse lekkernij of voor bij het kerstdiner, met dit recept maakt u uw maaltijd compleet.

Ingrediënten

  • 1 kilo stoofperen
  • 50 gram suiker
  • 200ml Water
  • 100ml port
  • 1 eetlepel kaneel
  • citroenschil
  • citroensap
  • maizena

Bereiden van Stoofperen

  1. Schil de stoofperen en snijd ze dan overdwars door midden, verwijder het klokhuis uit de halve peren.
  2. Zet een pan met het water, de port, kaneel, citroenschil, suiker en een scheutje citroensap op het vuur.
  3. Roer alle ingrediënten goed door elkaar en voeg dan de stoofperen toe.
  4. Breng alles aan de kook en zet dan het vuur zacht. Laat de stoofperen nog minstens 3 uur sudderen. Wilt u extra zachte stoofperen of waren de peren toch wat minder rijp dan u dacht? Laat ze dan nog lekker verder pruttelen.
  5. Haal daarna de citroenschil uit het vocht en bind het sap het met een beetje maizena voor een lekkere saus.

Extra: variatie tip

Vervang de port en het water voor rode wijn. U kunt dan, mist u stap 5 overslaat, het sap drinken als een soort zoete glühwein.

Samenvatting
recipe image
Naam
Stoofperen koken
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Kook tijd
Totale tijd