Tagliatelle koken

Hoelang moet je tagliatelle koken? Wat is de kooktijd van deze pasta? Elke pastasoort heeft zijn eigen kooktijd. Pasta’s maak je op vrijwel soortgelijke manier klaar maar qua kooktijd verschillen ze gewoon. De ene pasta soort is net wat dikker dan de andere en daardoor krijg je ook verschillende kooktijden. Tagliatelle kook je in ongeveer 10 minuten gaar. Kijk altijd even op de verpakking wat daar staat. De kooktijd kan binnen de tagliatelle varianten verschillen maar ga bij deze soort in het algemeen uit van 10 minuten koken.

Pasta bereiden

Aan de pasta zelf hoef je vaak niks meer te doen, deze koop je kant-en-klaar in de winkel. Maak je wel zelf verse pasta? Dan verkort de kooktijd aanzienlijk. Verse pasta hoef je gemiddeld nog maar 4 minuten te koken. Zelf pasta maken is best bijzonder, makkelijker dan je denkt én heel lekker maar bij dit recept gaat het om de kant-en-klare tagliatelle uit de winkel. Lekker makkelijk en ook heel lekker.

De tagliatelle zelf hoef je dus niet te bereiden. Wat wel heel handig is en ook beter voor de tagliatelle, is om de saus die je bij de pasta maakt, klaar te hebben voor het moment dat de tagliatelle klaar is. Pasta plakt snel aan elkaar en het gaat nou net om de uiteindelijke finesse. Heb je je pastasaus al klaar, dan kun je tagliatelle na het afgieten meteen door de saus heen roeren.

Tagliatelle koken

Zet een pan met water op. Voeg hier voldoende zout aan toe en eventueel een beetje olie en breng dit aan de kook. Voeg de tagliatelle aan het water en laat de pasta voor ongeveer tien minuten koken. Prik met een vork wat tagliatelle uit de pan, blaas even en proef of het al beetgaar is. Zo ja, dan kun je de pasta afgieten in een vergiet en ben je klaar met het koken van je pasta. Eet smakelijk.

Samenvatting
recipe image
Naam
Tagliatelle koken
Gepubliceerd op
Kook tijd
Gemiddelde rating
0.51stargraygraygraygray Based on 2 Review(s)