Tuinbonen koken

Tuinbonen kook je in een handomdraai in 10-15 minuten gaar. De iets jongere of kleinere tuinboon kook je in 8 minuten gaar. Het koken van de tuinboon stelt niet zoveel voor en het doppen van je boontjes is vaak nog best een leuk klusje. Ten opzichte van de sperzieboon en snijboon kun je de peul van tuinbonen niet eten. Dus vandaar dat je eerst dus nog even je boontjes moet doppen.

Tuinbonen bereiden is tuinbonen doppen

De tuinbonen bevinden zich in groepjes samen in de peul van de tuinboon. Aangezien je de peul niet gaat koken en niet kan koken omdat je deze niet kan opeten hoef je de buitenkant van de peul niet te wassen. Begin eerst maar met doppen en was je tuinbonen eventueel daarna nog even. Tuinbonen zijn vaak vrij schoon aangezien ze in een beschermend jasje hebben gezeten dus je hoeft ze niet altijd te wassen.

Pak een tuinboon en druk op de randen van de peul. Vaak kun je de peul zo openen en zie je de tuinbonen mooi op een rijtje in de peul zitten. Lukt het niet om de peul open te drukken, gebruik dan een mesje. Snijd het bovenste stukje van de peul af, trek de draden van de zijkant van de peul en breek de peul open. Pak de tuinboontjes uit de peul en bewaar ze in een kommetje. Als je genoeg tuinbonen hebt verzameld kun je verder met het koken van de tuinbonen.

Het koken van de tuinbonen

Zet een pan met een klein laagje water op het vuur en breng dit aan de kook. Tuinbonen kun je het beste zonder zout koken, omdat tuinbonen met velletjes stug kunnen worden. Zout kun je wel na het koken toevoegen. Kook je tuinbonen in 8 tot 15 minuten gaar en giet het water af. Schep ze op je bord en eet smakelijk.

Samenvatting
recipe image
Naam
Tuinbonen koken
Gepubliceerd op
Kook tijd
Gemiddelde rating
2.51star1star1stargraygray Based on 3 Review(s)