Venkel koken

Venkel is een lekkere groente om te koken. Venkel is een witte knol met groene uiteinden waar vaak wat groen loof tussen zit. Het is een zeer smaakvolle groente met een uitgesproken smaak die iets weg heeft van anijs. Het loof van de venkel kun je meekoken in een soep maar kun je bijvoorbeeld ook gebruiken als versiering voor over een salade heen.
Hieronder lees je vooral hoe je de knolvenkel kookt, het grootste deel van de venkel.

Venkel snijden

Voordat je begint met snijden was je de knolvenkel goed schoon. Er kunnen soms wat bruine verkleuringen op de buitenkant van de venkel zitten. Deze kun je eraf snijden voor een mooier gezicht maar dit is niet per se nodig. Snijdt de bovenste groene stengels en het loof van de venkel af en de dichte harde onderkant van de knol. Het kan dat de harde onderkant nog iets van de kern achterlaat in het middelste gedeelte van de venkel. Als dit het geval is snijdt je ook dit weg. Je kunt de kern herkennen aan een wat harder wit gedeelte onder aan de venkel. Nu houd je mooie stukken stevige venkel over die in elkaar opgekruld zitten. Snijd deze in grove of wat kleinere stukken afhankelijk van wat je met de venkel van plan bent.

Kooktijd van venkel

Zet een pan met water op en breng dit aan de kook. Eventueel met een snufje zout. Doordat de venkel van zichzelf al een uitgesproken smaak heeft kun je deze ook zonder zout lekker koken. Als het water kookt voeg je de stukken venkel toe en laat je de venkel ongeveer 15 tot 20 minuten op het vuur staan koken. De tijd dat je de venkel kookt is afhankelijk van de grootte van de stukken die je hebt gesneden en hoe gaar je de venkel wilt hebben. Giet het water na de gewenste tijd af en serveer de venkel.

Samenvatting
recipe image
Naam
Venkel koken
Gepubliceerd op
Kook tijd
Gemiddelde rating
31star1star1stargraygray Based on 10 Review(s)