Zuurkool koken

Zuurkool koken is vrij makkelijk omdat zuurkool eigenlijk al kant-en-klaar is en alleen even opgewarmd hoeft te worden voordat je deze kunt eten. Dit opwarmen kun je in de magnetron doen maar ook door de zuurkool te laten koken. Meekoken in een stamppot kan gemakkelijk in 10-15 minuten. Kook je het veel langer mee dan verliest het wat zijn smaak wat je juist wilt voorkomen. Kant-en-klare zuurkool kun je al in 5 minuten klaar koken, dit komt omdat het echt om het opwarmen gaat.

Zuurkool bereiden

Zuurkool is eigenlijk al grotendeels bereid als je het koopt in de supermarkt. Het is een kool geweest die door een bepaald proces zuur is geworden en die vervolgens wordt verkocht als zuurkool. Zuurkool kun je dus ook niet als een verse kool kopen. Zuurkool koop je in een pakje of pot die alleen nog opgewarmd hoeft te worden.

Je kunt de zuurkool kort afspoelen als je een iets minder zure smaak wilt maar dit hoeft niet. Je kunt er daarnaast ook juist voor kiezen om zuurkool in zijn eigen vocht te laten gaar koken, zodat het zijn zuurheid behoudt. Als je zuurkool koopt zit er vaak wat vocht bij in de zak of in de pot. Dit is het vocht dat je kunt gebruiken als kookvocht.

De kooktijd van zuurkool

Zet een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook. Voeg hier vervolgens een snufje zout aan toe. Als het water kookt kun je de zuurkool aan het kokende water in de pan toevoegen. Zet je kookwekker of timer op 5 minuten en haal dan de zuurkool uit de pan. Je kunt het water afgieten maar je kunt er ook voor kiezen om de zuurkool er met een spatel uit te halen. Voeg je de zuurkool aan gekookte aardappelen toe dan kun je dit 10-15 minuten mee laten koken waarna je het water deels afgiet en de aardappelen en de stamppot in één keer stampt tot stamppot.

Samenvatting
recipe image
Naam
Zuurkool koken
Gepubliceerd op
Kook tijd
Gemiddelde rating
21star1stargraygraygray Based on 24 Review(s)